Как да накарате дома си да се чувства много по -просторен

Следният принос е от друг автор.

Ако не се чувствате така, сякаш домът ви е достатъчно голям, тогава ще разберете колко разочароващо може да бъде това. Може да се чувствате така, сякаш единственият ви вариант е да се движите, но това никога не е така. Всъщност има тонове неща, които можете да направите, за да опитате и да се възползвате максимално от пространството, което имате в момента.

Винаги избирайте лека тъкан

Ако целта ви е да опитате да направите вашето пространство да изглежда по -голямо, тогава леката тъкан е пътят. Дебелите завеси са склонни да абсорбират един тон светлина и видът от тях също ще претегли стаята. Това е последното нещо, от което се нуждаете, когато се опитвате да отидете за този отворен поглед. За да избегнете това, опитайте и изберете тъкани, които са хубави и леки. Това може да включва ленени или дори копринени завеси. Ако искате да вземете нещата на следващото ниво, тогава може да искате да опитате да закачите и завесите си по -високо. Когато правите това, подчертавате височината на стаята и това е идеално, ако стаята е по -малка, отколкото бихте искали. Ще се изненадате каква разлика може да направи това и това е много икономичен начин да създадете илюзията за пространство.

Райета под

Раираните подове са идеални за подчертаване на пространството. Основната причина за това е, защото те правят една стая да изглежда по -дълго, отколкото всъщност е. Ако искате да създадете много поразителен или контрастиран ефект, тогава черно и бяло е пътят. Много хора се притесняват да имат бял килим, защото се чувстват така, сякаш е трудно да се поддържат чисти. Това може да е така, но ако имате висококачествен вакуум и добър разтвор за почистване на килими, тогава няма причина, поради която не трябва да можете да го накарате да работи. Вижте тези вакуумни отзиви, за да разберете повече.

Охлаждащи цветове

Вероятно сте чували, че бялото е страхотно, ако искате да направите всичко да изглежда по -голямо. Ако ви е трудно да нарисувате всичко в дома си бяло, това е напълно разбираемо. Има и други опции, с които можете да отидете, като блус, зелени и жълти. Ако имате тъмносиня стена в хола си, помислете вместо това да я прегледате с по -леко синьо. Това ще ви даде шанс да запазите цветовата схема, която имате в момента, но тя също ще отвори стаята много повече, отколкото си мислите.

Бъди умен

Примамливо е да натъпчете всеки рафт, който имате в дома си с претрупване. В крайна сметка е по -добре, отколкото да го имаш на пода. Проблемът с пълните ви рафтове е, че може да направи стаята да изглежда много по -малка. Ако искате да заобиколите това, тогава трябва да дефинирате всичко, което можете. Също така трябва да опитате да оставите и някои празни пространства. Това ще разкрие дълбочината на стаята и също така ще ви помогне да отворите някакво стеново пространство. Не е нужно да имате всеки рафт празен, а само странният. Когато направите това, ще видите огромна разлика и това е супер икономичен начин да получите повече място.

Съвпадат всичко в

Друг чудесен начин да се възползвате максимално от пространството си би било да опитате и да изберете същия цвят за стените си като завесите. По този начин завесите ви ще се смесват в стените и те също няма да бъдат толкова натрапващи. Ако се мъчите да измислите собствените си идеи, тогава защо да не погледнете онлайн? Има толкова много стилове, които да погледнете и дори може да ви даде вдъхновението, което трябва да измислите своя собствен декор.

Почистете прозорците си

Вярвате или не, вашите прозорци наистина могат да направят една стая да изглежда скучна. Това е особено случаят, ако те не са почистени от известно време. Когато почистите прозорците си, това ще направи всяка стая да изглежда по -ярка и също така ще изглежда да изглежда много по -просторна. Мръсните прозорци наистина могат да разсейват окото, да не говорим, че те също могат да спрат светлината да влезе правилно. Не забравяйте, че когато почистите прозорците си, трябва да сте сигурни, че чашата е чиста отвътре и отвън. Това може да отнеме малко работа, но ще се изненадате колко голяма разлика може да направи в дома ви. Ако искате евтин начин да почистите прозорците си, след това напълнете бутилка със спрей с бял оцет. Напръскайте прозореца, след това вземете малко вестник и го изсушете. Това ще предотврати стриктни белези и също така ще ви помогне да останете на върха на мръсотията и мръсотията.

Монохромен

Що се отнася до вашите мебели, това помага да се избират фитинги, орнаменти, килими и дори завеси, които са с подобен нюанс. Ако искате например синьо, опитайте и имайте различни нюанси като светлосиньо, тъмно синьо, флот и дори тил. Това ще отвори стаята много повече, отколкото осъзнавате и наистина може да добави интересен елемент в стаята. Ако искате да вземете нещата на следващото ниво, тогава може да е добра идея да изберете монохроматични цветове. Това е много по -лесно за очите и също така е по -лесно да се смесвате в други дизайнерски елементи. Разбира се, ако ви е трудно да изберете правилните цветове, тогава помислете първо да погледнете любимите си цветове. След това, погледнете декора, който имате в yНашият дом и опитайте да смесите двете заедно. В крайна сметка това е вашият дом, така че трябва да можете да изберете цветове, които обичате!

Дръжте пода видимо

Толкова е важно да държите пода възможно най -ясно. Уверете се, че вашата телевизионна стойка има крака, ако е възможно, и изберете диван, който е малко повдигнат от земята. Стаята ви ще се почувства моментално по -отворена и също така ще улесни много по -лесно светлината да тече и отдолу. Стъклените маси за кафе са идеални тук, защото те помагат на светлината да филтрира докрай и те също така много улесняват наистина да се възползвате максимално от пространството, което имате. Ако се чувствате така, сякаш стъкло няма да работи наистина в стаята, която имате, опитайте се и изберете непрозрачна стъкло или дори алтернатива на черна стъкло. Отразяващите свойства все още ще добавят нещо в стаята, но това също означава, че можете да изберете цвят, който да съвпада и със стаята.

Просветлявам

Първото нещо, което трябва да направите, когато правите пространството си да изглежда по-голямо, е да имате добре старомодно. За вас е добра идея да започнете с хола си, защото това ще се почувства много по -просторно. Ако имате някои странични маси, които не се използват, отървете се от тях или ги дарете. Ако имате огромен набор от чекмеджета в трапезарията, които са само изхвърляне, помислете за преместването им в резервната стая или на тавана. Понякога претрупването не винаги е малки предмети и аксесоари, това може да бъде и мебели, така че е наистина важно да вземете предвид това, когато имате промяна.

Тъмно към светло

Ако подът ви е тъмен, тогава се уверете, че рисувате тавана си в хубав лек нюанс. Това наистина ще ви помогне да дадете илюзията за пространството и основната причина за това е, защото привлича очите нагоре. Ако направите обратното и имате тъмен таван, тогава очите ще бъдат изтеглени надолу и това ще накара стаята да се чувства много по -малка, отколкото всъщност е. Този трик е страхотен, ако искате да имате тъмни цветове, без да компрометирате външния вид и усещането на стаята, а също така означава, че можете да включите и различни дизайнерски елементи.

Дайте на дивана си място

Ако имате стаята, винаги е добра идея да издърпате дивана далеч от стената. Това ще ви помогне да създадете един тон помещение за дишане и това също ще направи пространството да изглежда по -голямо. Основната причина за това е, че ще създаде сянка зад него и това ще подмами окото да мисли, че зад него има повече място, отколкото всъщност има. Ако искате да вземете нещата на следващото ниво, тогава се уверете, че сте поставили най -високите или най -големите мебели в ъглите на стаята. Окото ви ще намери много по -лесно да поемете и отново, това наистина ще помогне да се създаде илюзията за пространство.

Published by hludp

Leave a Reply