Преглед: Огън на Biolite Camp

. Мощност.

Всеки толкова често онлайн ще се натъкна на продукт, който улавя въображението ми по специален начин. Като амбициозен човек на открито научих за печката на Biolite Camp преди около година и оттогава бях очарован от него; Колко невероятно би било да имате винаги наличен източник на енергия, когато сте извън мрежата?

Хората в Biolite бяха достатъчно любезни да изпратят единица за преглед, така че имах взрив, като го прехвърлях през крачките през последните няколко седмици. Това ли е най-голямото парче от най-модерното къмпинг екипировка? Нека се потопим в …

Какво твърди, че прави?
Печката на Biolite Camp е компактна печка за готвене, която твърди, че използва топлината, генерирана от огъня му за захранване и зарежда малки устройства с помощта на USB.

Спецификации

Изгаря клонки, искат шишарки и дървесни пелети

Може да произведе 2W мощност с помощта на USB

2,06 фунта

8.25 ″ x5 ″ x5 ″

Саксиите могат да почиват отгоре

Погледнете и усещайте

Имам странна зависимост към екипировката за къмпинг/оцеляване, а печката на Biolite Camp се драска, които сърбят по всички идеални начини. Металната конструкция на самата печка е обмислена и твърда, а вентилаторът/батерията е лесен за прикрепване и се съхранява вътре в блока на печката, когато опаковате нещата. Освен това, след като се влоших от някои много по -компактни печки за къмпинг, обичам колко силни са краката на това нещо. Той постави малка тенджера за готвене върху него, без никакви притеснения за това, че се преобърне.

Ако има недостатък, вероятно това е теглото. Мисля, че много биха намерили Biolite страхотен за къмпинг на автомобили и импровизирани в задния двор, но ако го смятате за печка на раница, може да бъдете обезкуражени от неговия 2+ фунта.

Производителност и потребителско изживяване

Запалването на печката е подобно на осветлението на всеки друг огън, но Biolite ви дава помощ.

Разгънете краката, щракнете върху батерията/вентилатора и хвърлете няколко малки парченца сухо дърво и пожар. Според инструкциите запалих своя стартер с пожар с мач, пуснах го и, добре, се наслаждавах бавно да изгори като всеки друг огън. Беше услуга както нормално, докато не включих вентилатора, което веднага превърна начинаещия ми огън в онова, което прилича на пламтящо торнадо. Той е много висцерален и готин (макар да гори чрез гориво като никой бизнес).

Истинското забавление започва, след като си запалите огъня за известно време. Когато светлината на вентилатора свети зелено, това показва, че печката произвежда достатъчно топлина за захранване на джаджи с 2W електричество, което е достатъчно, за да захранва включения LED фенер и дори да зарежда много телефони. Това работи чудесно при нашето тестване, въпреки че скоростта на зареждане на моя iPhone 7 изглеждаше малко по -бавна от мощността от нормален изход; Биолитът е чудесен за зареждане на трикота и гарниране на телефона ви, докато ядете и се отпуснете, но пълно зареждане от 0 до 100 вероятно ще отнеме няколко часа и цяла част от дърво.

И все пак има нещо успокояващо в това да знаете, че имате допълнителен начин да заредите решаваща електроника, трябва ли нещата да удрят вентилатора. Това е много добра малка печка и готино парче технология, което вероятно е добре за всяко семейство.

Гъвкавост

За разлика от газта печки за алкохол, харесвам способността да изгаря почти всичко, което намирате, че лежите наоколо. Също така, този малък USB порт е много удобен, особено като се има предвид, че почти всичко в наши дни може да таксува с помощта на USB; Просто не очаквайте да отидете да заредите нещо като iPad … тези изискват много повече сок.

Изграждане на качество и надеждност

Като се има предвид всички технологии, представени в Biolite, очаквах някои неясни конектори или евтини компоненти тук и там. Вместо това открих, че печката на лагера е страхотно парче комплект. Също така успях да получавам ревящ добър огън всеки път всеки път. Докато имате на разположение добра суха дървесина, ще готвите и сочите устройствата си за нула време.

Достъпност

Печката на Biolite Camp I провери на дребно за 129 долара, което е поне наравно при закупуването на трите устройства, които замества (печка, фенер и зарядно устройство) отделно. Добрата екипировка за къмпинг е почти винаги скъпа, така че биолитът ми се струва идеален за мен.

Заключение

Може да не използвате печката на лагера като вашия източник на захранване за вашия телефон, но ще се радвате абсолютно, че е в края на дълъг поход или когато се удари следващото природно бедствие. Докато не се нуждаете от ултраглава печка или постоянна мощност за приключение с висока интензивност, мисля, че Biolite може да е хитът на следващия ви сайт на лагера.

Published by hludp

Leave a Reply